15 daagse groepsrondreis Outback Wonders Afbeelding 15 daagse groepsrondreis Outback Wonders
15 daagse groepsrondreis Outback Wonders ***
Bestemming: Rondreizen Australie - Rondreizen

15 daagse groepsrondreis Outback Wonders

***

Deze rondreis per luxe, lokale touringcar brengt u langs de mooiste gebieden van Australie. U reist vanaf de wijngaarden in South Australia naar de prachtige natuur van Flinders Ranges en ziet hoe men ondergronds leeft in het mijnstadje Coober Pedy. U vervolgt uw reis landinwaarts naar het rode hart van Australie waar u onder andere 2 nachten in Alice Springs en in Ayers Rock verblijft en gaat Uluru en Kings...

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 1: Adelaide

U reist op eigen gelegenheid naar Adelaide waar u een transfer heeft naar uw hotel. Afhankelijk van uw aankomsttijd, kunt u onder begeleding van een gids een kijkje nemen op de 140 jaar oude markt van Adelaide. s Avonds leert u uw reisgenoten beter kennen tijdens het welkomstdiner.

Dag 2: Adelaide - Flinders Ranges

Nadat u Adelaide heeft bezichtigd gaan u noordwaarts en kunt u enkele lokale wijnen proeven bij de Sevenhill Cellars, de oudste wijnmakerij in de Clare Valley. U reist vervolgens door de spectaculaire Flinders Ranges naar Wilpena Pound, een natuurlijk amfitheater dat bijna 8.000 hectares bestrijkt. Dit prachtige natuurgebied is geliefd bij bushwalkers en biedt een gevarieerde flora en fauna. Wilpena Pound is een hoger gelegen vallei die wordt omgeven door heuvels. Het diner is vanavond inbegrepen.

Dag 3: Flinders Ranges - Port Augusta

Vanochtend heeft u de tijd om Wilpena Pound te gaan verkennen, voordat u over de Pitchi Richi Pass naar Port Augusta gaat. Hier brengt u een bezoek aan het Wadlata Outback Centre, waarna u incheckt voor de overnachting. Het diner is vanavond inbegrepen.

Dag 4: Port Augusta - Coober Pedy

U brengt een bezoek aan Woomera voor u vertrekt naar het geisoleerde Coober Pedy, bekend om de opalen die er opgegraven worden. Coober Pedy is Aboriginal voor hol van witte man. Veel mensen wonen hier ondergronds om de extreme hitte te ontvluchten. U kunt een kijkje nemen in een ondergrondse kerk en een woning. Vanavond is het diner weer inbegrepen.

Dag 5: Coober Pedy - Ayers Rock

Vandaag reist u naar de Northern Territory op weg naar Uluru (Ayers Rock) en het Kata Tjuta National Park. Vanavond kunt u met een glas wijn in uw hand genieten van het schouwspel van de vele kleurschakeringen van Uluru tijdens zonsondergang. De komende 2 nachten verblijft u in het Ayers Rock Resort.

Dag 6: Kata Tjuta

Vroeg uit de veren voor de zonsopgang bij Uluru. Geniet van een begeleide wandeling naar de Mutitjulu Waterhole en Uluru - Kata Tjuta Cultureel Centrum. Daarna reist u naar Kata Tjuta (de Olgas) en ontdekt u de Walpa Gorge. Onder het genot van een aangeboden sprankelend glas wijn ziet u s avonds het schouwspel van de zonsondergang bij Kata Tjuta.

Dag 7: Kata Tjuta - Kings Canyon

Vandaag gaat de reis naar Kings Canyon. Onder begeleiding beklimt u de rand van de canyon waar uw inspanningen beloond worden met een fantastisch uitzicht over Watarrka National Park. Wilt u het rustiger aandoen, dan kunt u in de canyon blijven. Het diner is vanavond inbegrepen.

Dag 8: Kings Canyon - Alice Springs

U laat Watarrka National Park achter u en reist door naar Alice Springs, waar u de komende 2 nachten verblijft. De hoogtepunten zijn o.a. een bezoek aan de School of the Air, waar onderwijs gegeven wordt aan kinderen uit afgelegen gebieden, en de Royal Flying Doctor Service.

Dag 9: Aboriginal Cultuur

U brengt tijd door met een lokale Aboriginal gids in het Alice Springs Desert Park. U zult kennismaken met de manier van leven en overleven van de Arrernte stam, het zoeken naar water en verwantschap. U brengt een bezoek aan Nocturnal House en ziet een roofvogelshow. Later brengt u een bezoek aan het historische Telegraph Station, waarna u doorreist naar Simpsons Gap, een belangrijke waterbron in de West MacDonnell Ranges met zijn prachtige rode landschap. U bent uitgenodigd voor een ontdekkingstocht bij het Earth Sanctuary World Nature Centre. Vanavond is het diner inbegrepen en krijgt u uitleg van de broers Tom en Danny Falzon over de duurzame manier van leven die zij bereikt hebben. Misschien zingen zij nog een lied met u, begeleid op didgeridoo en gitaar.

Dag 10: Alice Springs - Tennant Creek

Verder noordwaarts brengt u een bezoek aan Karlu Karlu, ook bekend als de Devils Marbles. Na aankomst in Tennant Creek gaat u onder leiding van een lokale gids het Battery Hill Precinct bekijken, gevolgd door een tocht door een mijn om te ervaren hoe in vroegere tijden de mijnwerkers hebben geleefd. De avond wordt afgesloten met een barbecue bij het Battery Hill Mine Centre.

Dag 13: Tennant Creek - Katherine

Vandaag brengt de route u langs uitgestrekte outback stations. U brengt een bezoek aan het Daly Waters Hotel, de oudste pub in het Northern Territory, voordat u verder Never Never land in gaat. U reist naar Mataranka waar u kunt ontspannen in de warmwaterbronnen voordat u incheckt in uw hotel in Katherine voor de overnachting. Het diner is vanavond inbegrepen.

Dag 12: Katherine - Kakadu National Park

Samen met uw lokale gids gaat u op een ochtendcruise door de Katherine Gorge in Nitmiluk National Park, waarna u verder het Kakadu National Park in trekt. Later die dag maakt u een boottocht over de beroemde Yellow Water Billabong. Naast veel vogels kunt u hier met een beetje geluk krokodillen zien. U dineert en overnacht in Jabiru.

Dag 13: Kakadu National Park - Darwin

U maakt een stop bij het Bowali Visitor Centre, waar u een reis maakt langs Kakadus gevarieerde flora, fauna en landschappen. Daarna vertrekt u naar Ubirr, waar u 20.000 jaar oude Aboriginal rotstekeningen ziet. Als u de moeite neemt om hier naar boven te klimmen wordt u beloond met adembenemende uitzichten over uiterwaarden en rotsachtige hellingen. In de namiddag reist u door naar het tropische Darwin, waar u na aankomst een stadsrondrit maakt.

Dag 14: Litchfield National Park

De reis gaat naar Litchfield National Park, met een bezoek aan Florence, Tolmer, Wangi Falls en de mysterieuze magnetische termietenheuvels. Het afscheidsdiner heeft u vanavond tijdens een cruise door de haven van Darwin. Tijdens een heerlijke maaltijd geniet u nog een laatste keer samen met uw reisgenoten van de zonsovergang in de Northern Territory.

Dag 15: Darwin

Na het ontbijt is deze rondreis helaas ten einde. Een transfer brengt u naar de luchthaven van Darwin voor het verdere vervolg van uw vakantie.

Inbegrepen highlights * Adelaide stadsrondrit Wijnproeven Clare Valley Flinders Ranges Coober Pedy Uluru Kata Tjuta Kings Canyon Battery Hill Kakadu National Park

Bij ons inclusief

  • Begeleiding tijdens de rondreis door deskundige Engelssprekende reisleiding
  • Verblijf in uitstekende middenklasse hotels
  • Alle in het programma beschreven excursies, inclusief entreegelden
  • 16 x ontbijt en 10 x diner
  • Transfer van en naar de luchthaven
  • Vervoer per lokale touringcar met airconditioning en toilet



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

15 daagse groepsrondreis Outback Wonders 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail