The Ghan Adventure Afbeelding The Ghan Adventure
The Ghan Adventure ***
Bestemming: Rondreizen Australie - Rondreizen

The Ghan Adventure

***

Je ziet een afwisselend decor aan je voorbij trekken, varierend van de droge Australische Outback tot het tropische Darwin. Je ontmoet de Aboriginals, de oorspronkelijke bewoners van Australie. Hoogtepunt is zonder twijfel de indrukwekkende Ayers Rock, in Aboriginal taal Uluru genaamd. Tot slot reis je dwars door de Northern Territory met de bekende Ghan-trein naar Darwin en Kakadu National Park....

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Je ziet een afwisselend decor aan je voorbij trekken, varierend van de droge Australische Outback tot het tropische Darwin. Je ontmoet de Aboriginals, de oorspronkelijke bewoners van Australie. Hoogtepunt is zonder twijfel de indrukwekkende Ayers Rock, in Aboriginal taal Uluru genaamd. Tot slot reis je dwars door de Northern Territory met de bekende Ghan-trein naar Darwin en Kakadu National Park.

Letop: Prijzen zijn exclusief vluchten

Dag 01 Alice Springs/ Uluru (Ayers Rock)

Alice Springs is de toegangspoort naar Uluru. We verkennen Uluru, beter bekend als Ayers Rock, en de rotsschilderingen die er te vinden zijn. s Avonds genieten we van de onvergetelijke zonsondergang in Uluru en onder de fantastische sterrenhemel krijg je een traditioneel Australisch diner geserveerd.

Dag 02 Kata Tjuta (The Olgas) - Kings Creek Station

Vroeg op want we gaan de zonsopgang bij The Olgas, door de Aboriginals kata Tjuta genoemd, bekijken. Daarna maken we een tocht door de schitterende Valley of the Winds en komen aan in Kings Canyon. We brengen de nacht door in de woestijn, waar we opnieuw onder de sterrenhemel slapen.

Dag 03 Watarrka National Park (Kings Canyon/ Wallace Rockhole)

Watarrka National Park is het gebied van Kings Canyon, een prachtig gebied voor een fantastische hike met uitzichten op plekken als Lost City en Garden of Eden. Hier maken we op ons gemak een wandeling. Na de picknicklunch gaan we verder richting de McDonnell Ranges en naar ons Aboriginal overnachtingadres. Onderweg maken we nog een stop bij Hermannsburg. Vanavond zou er zomaar emoe, kangaroe of kameel op de BBQ kunnen liggen.

Dag 04 Western MacDonnell Ranges - Alice Springs

Je begint de dag met Aboriginal Rock Art bekijken en een schilderworkshop. De geweldige omgeving van Standley Chasm en Simpson Gap leent zich goed voor een mooie hike en misschien zie je onderweg nog rockwallabies. Eind van de middag keer je terug naar Alice Springs voor een hotelovernachting.

Dag 05 The Ghan

Een groot deel van de dag heb je tijd, om Alice Springs te verkennen. Eind van de middag ga je aan boord van de Ghan die je naar Darwin brengt. De trein is vernoemd naar de kamelendrijvers die een eeuw geleden de woestijnen van Australie op een kameel trotseerden. Wilde kamelen zijn in bepaalde regios nog in grote getale aanwezig.s Nachts heb je een comfortabele zitplaats (ligplaatsen zijn tegen een toeslag verkrijgbaar; dit dien je bij boeking kenbaar te maken.

Dag 06 Katherine - Darwin

Voordat de treinreis eindigt in Darwin kun je vandaag in Katherine nog een kort uitstapje maken naar Katherine Gorge. Bij aankomst in Darwin heb je een tansfer naar je hotel. s Avonds kun je de sfeervolle Mitchell Street, met winkels en restaurants bezoeken.

Dag 07 Litchfield National Park

Vandaag bezoek je Litchfield National Park, ten zuiden van Darwin. Florence Falls en Wangi Falls zijn twee watervallen die je vandaag ziet. Hier kun je ook een verfrissende duik nemen. s Middags bezoek je Pudakul Cultural Experience, waar je meer leert over het leven van de Aboriginals. We overnachten in de buurt van de Mary rivier.

Dag 08 Kakadu National Park

We rijden naar Kakadu National Park. Hier vind je zowel zoet- als zoutwaterkrokodillen. Deze laatste zijn bijzonder gevaarlijk. We maken een uitgebreide cruise in de hoop beide soorten aan te treffen. Later deze dag ga je naar Ubirr Rock, een bekende vindplaats van Aboriginal rotstekeningen fantastische uitzichten over Crocodile Dundee landschap. We overnachten in het hart van het park.

Dag 09 Darwin

Per 4WD maken gaan we naar de Twin watervallen. Hierna maken we een boottochtje en een korte rotswandeling, voordat we aankomen bij het strand. Vergeet vooral je zwemkleding niet vandaag en morgen. Vanaf de toren in Mamukela Wetlands heb je een mooi uitzicht. Hierna rijden we terug naar Darwin, waar de reis eindigt.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

The Ghan Adventure 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail