19 daagse autorondreis per 4WD Outback Experience Afbeelding 19 daagse autorondreis per 4WD Outback Experience
19 daagse autorondreis per 4WD Outback Experience ***
Bestemming: Rondreizen Australie - Rondreizen

19 daagse autorondreis per 4WD Outback Experience

***

Deze autoroute voert u dwars door het hart van Australie. U rijdt van de zuidkust dwars door de Outback naar het tropische noorden. U reist door verschillende landschappen en rijdt zowel door woestijn als door tropisch groen. Onderweg bezoekt u o.a. de indrukwekkende natuur van de Flinders Ranges, Ayers Rock, Kings Canyon en Kakadu National Park.

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 1: Adelaide - Clare Valley (ca. 135 km)

U haalt uw 4WD-huurauto op en rijdt naar het pittoreske Clare Valley ten noorden van Adelaide. Clare is een rustig plaatsje met historische gebouwen en kunstgalerijen. De komende 2 nachten is dit uw uitvalsbasis.

Dag 2: Clare Valley

De vallei wordt omringd door de glooiende heuvels van de noordelijke Mount Lofty Ranges en nodigt uit om ontdekt te worden. U kunt bijvoorbeeld een fiets- of wandeltocht maken langs de 25km lange Riesling Trail. Deze route voert u langs wijngaarden en restaurants, kerken en klassieke gebouwen. U kunt ook de Heartland Heritage Trail volgen naar de schitterend gerestaureerde oude steden Burra, Kapunda en Mintaro.

Dag 3: Clare Valley - Wilpena Pound (ca. 320 km)

Een prachtige, maar lange rit naar Wilpena Pound, gelegen in de Flinders Ranges. U verblijft hier 2 nachten om dit prachtige natuurgebied te verkennen. Het gebied is geliefd bij bushwalkers en biedt een gevarieerde flora en fauna. Wilpena Pound is een hoger gelegen vallei die wordt omgeven door heuvels.

Dag 4: Flinders Ranges

Wilpena Pound is een enorm natuurlijk amfitheater en de omgeving laat zich perfect uitgebreid verkennen tijdens een halve dag excursie per 4WD (vooraf extra te reserveren). U kunt zich ook verdiepen in de pastorale geschiedenis van de regio in Wilpena Pound Station of wandelen naar de top van Parachilna Gorge over een deel van de Heysen Trail.

Dag 5: Wilpena Pound - Port Augusta (ca. 160 km)

Vanuit Wilpena Pound rijdt u terug naar de Stuart Highway. U verblijft 1 nacht in Port Augusta, een belangrijk knooppunt van (spoor)wegen voor bijvoorbeeld The Ghan.

Dag 6 en 7: Port Augusta - Coober Pedy (ca. 540 km)

We raden u aan vroeg te beginnen vandaag; het is een lange reis door de Outback van Australie. U verblijft 2 nachten in Coober Pedy. Deze plaats staat bekend om het grootste opalenveld ter wereld. De naam Coober Pedy is aboriginal voor hol van witte man. De extreme hitte heeft ervoor gezorgd dat veel mensen hier ondergronds leven. Een excursie door deze plaats is vooraf extra te reserveren.

Dag 8: Coober Pedy - Marla (ca. 235 km)

U rijdt verder in noordelijke richting over de Explorer Highway naar Marla, waar u 1 nacht in een eenvoudige accommodatie verblijft.

Dag 9: Marla - Ayers Rock (ca. 495 km)

Vandaag verlaat u de staat South Australia en rijdt het Northern Territory binnen. U rijdt door het schitterende, roodbruine woestijnlandschap richting Uluru, de aboriginal naam voor Ayers Rock. Deze monoliet is van grote culturele betekenis voor de Aboriginals. Tijdens de Sounds of Silence dinershow (vooraf extra te reserveren) kunt u van het onvergetelijk kleurenschouwspel bij zonsondergang genieten.

Dag 10: Uluru en Kata Tjuta

Dag ter vrije besteding om Ayers Rock en The Olgas (Kata Tjuta) verder te ontdekken. Indien u vroeg opstaat, kunt u de zonsopgang bij Ayers Rock waarnemen en de monoliet eventueel beklimmen. U kunt aan de Mala wandeling deelnemen, waarbij u een wandeling om de rots maakt onder begeleiding van een Aboriginal (ter plaatse extra te reserveren). The Olgas zijn ook zeker de moeite waard om te verkennen. Er zijn uitstekende wandelroutes uitgezet, waaronder de 3 uur lange tocht door de Valley of the Winds.

Dag 11: Ayers Rock - Kings Canyon (ca. 320 km)

Kings Canyon is een spectaculair ravijn. De zandstenen wanden rijzen hoog op en vanaf de rand heeft u een schitterend uitzicht over de kloof en de Garden of Eden, een smalle kloof met palmen en kleine waterpoelen. U kunt zowel langs de rand als door de beboste kloof wandelen.

Dag 12: Kings Canyon - Mereenie Loop Road - Alice Springs (ca. 335 km)

Vandaag een echte Outback ervaring en waarschijnlijk een van de hoogtepunten van uw reis. De weg is perfect per 4WD te berijden. Bezienswaardigheden onderweg naar Alice Springs zijn o.a. Glen Helen Gorge, Standley Chasm en Simpsons Gap. U verblijft 2 nachten in Alice Springs.

Dag 13: Alice Springs

Dag ter vrije besteding. The Alice, zoals de plaats ook wel genoemd wordt, biedt diverse attracties zoals de Royal Flying Doctors, de School of Air en het Alice Springs Desert Park. Voor een mooi uitzicht kunt u de Anzac Hill beklimmen.

Dag 14: Alice Springs - Tennant Creek (ca. 520 km)

Via Ti-Tree en Wauchope komt u bij de Devils Marbles, een stapel imposante bolvormige, granieten keien aan weerszijden van de weg. U rijdt vervolgens door naar Tennant Creek voor de overnachting.

Dag 15: Tennant Creek - Mataranka (ca. 579 km)

Net na Tennant Creek rijdt u langs The Pebbles, kleine gestapelde rotsformaties. Via Renner Springs, waar u hoge termietenheuvels ziet, arriveert u in Daly Waters. U kunt hier een aangename rustpauze inlassen, in de oudste pub van het Northern Territory. Vervolgens rijdt u door naar Mataranka, waar u heerlijk kunt ontspannen in de warmwaterbronnen.

Dag 16: Mataranka - Katherine (ca. 110 km)

U hoeft vandaag niet ver te rijden, zodat u volop kunt genieten van Katherine Gorge, een rivier met 13 kloven. U kunt de gorge per boot of kano verkennen. U kunt tevens een wandeling naar boven maken vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de kloof.

Dag 17 en 18: Katherine - Kakadu National Park (ca. 340 km)

U rijdt door een van de meest bijzondere parken van het land: Kakadu National Park. Dit park kent verschillende landschappen van regenwoud tot wetlands, van bizarre rotsformaties tot watervallen en billlabongs. U heeft 2 dagen om dit prachtige park te verkennen. Een aantal bezienswaardigheden zijn Nourlangie en Ubirr Rock, het Bowali bezoekerscentrum, het Warradjan Cultural Centre. U kunt tevens een boottocht maken op de Adelaide rivier of Yellow Water (ter plaatse extra te reserveren). Sommige delen zijn in het natte seizoen (ca. november t/m maart) onbereikbaar.

Dag 19: Kakadu National Park - Darwin (ca. 250 km)

Indien u vroeg op pad gaat, kunt u via Litchfield National Park naar Darwin rijden. Dit park heeft een prachtige natuur met metershoge termietenheuvels en watervallen waar u heerlijk kunt zwemmen. Bij aankomst in Darwin levert u de huurauto weer in.

Inbegrepen highlights Wijngebied Clare Valley Flinders Ranges Outback plaatsje Coober Pedy Ayers Rock Kings Canyon Kakadu National Park

Bij ons inclusief! * 18 overnachtingen volgens programma in de door u gekozen accommodatiecategorie Reisbescheiden (accommodatievouchers en Engelstalige routeinformatie). Dit pakket ligt voor u klaar bij de receptie van de eerste accommodatie van deze reis. Gratis Australia Road Atlas (ter voorbereiding al bij uw reisbescheiden in Nederland)



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

19 daagse autorondreis per 4WD Outback Experience 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail