19 daagse autorondreis East Coast Splendour Afbeelding 19 daagse autorondreis East Coast Splendour
19 daagse autorondreis East Coast Splendour ***
Bestemming: Rondreizen Australie - Rondreizen

19 daagse autorondreis East Coast Splendour

***

Deze autorondreis brengt u naar de mooiste plaatsen van de oostkust van Australie. Kleine vissersplaatsjes, mooie stranden, het prachtige Lamington National Park, Fraser Island, het Great Barrier Reef samen met de grote steden als Brisbane en Townsville, maken deze reis meer dan de moeite waard.

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 1: Sydney - Hunter Valley (ca. 155 km)

U haalt vandaag uw huurauto op en rijdt via het Ku-Ring-Gai Chase National Park en Newcastle naar de Hunter Valley. In deze vallei vindt u vele mooie wijngaarden waaronder enkele van de meest bekende van Australie.

Dag 2: Hunter Valley - Port Macquarie (ca. 273 km)

U rijdt naar de Pacific Highway en via de plaatsjes Bulahdelah en Taree naar Port Macquarie. Deze belangrijke toeristenplaats biedt vele mooie stranden en het mooie Billabong Wildlife Park met veel koalas.

Dag 3: Port Macquarie - Coffs Harbour (ca. 170 km)

Vandaag volgt u de Pacific Highway verder noordwaarts naar Coffs Harbour, de stad met het beste klimaat van Australie. U verblijft hier een nacht. U kunt o.a. een bezoek brengen aan de Big Banana bananenplantage.

Dag 4: Coffs Harbour - Byron Bay (ca. 255 km)

Via Grafton en het Schots aandoende plaatsje Maclean arriveert u in de gezellige kustplaats Byron Bay, de meest oostelijk gelegen plaats van Australie.

Dag 5 en 6: Byron Bay - Lamington National Park (ca.150 km)

U kunt via de kustroute noordwaarts rijden, maar ook via het prachtige binnenland. U rijdt dan via Lismore, het hippieplaatsje Nimbin en Murwillumbah. Lamington National Park staat bekend om de subtropische regenwouden en de vele vogelsoorten. Het park ligt gedeeltelijk op de rand van een zeer oude vulkaan. U kunt er mooie wandelingen maken door een gebied vol varens en honderden soorten orchideeen.

Dag 7: Lamington National Park - Brisbane (ca. 100 km)

Brisbane is de hoofdstad van de staat Queensland en geliefd om het subtropische klimaat. Het is een prachtige en moderne stad.

Dag 8 en 9: Brisbane - Sunshine Coast (ca. 150 km)

Vanuit Brisbane rijdt u noordwaarts. Een prachtige route is via de Glass House Mountains, die steil oprijzen uit de groene vlakten. U verblijft twee nachten aan de Sunshine Coast om deze streek te verkennen of heerlijk aan het strand te luieren. Geniet u vooral van de easy-going levensstijl hier!

Dag 10 en 11: Sunshine Coast - Fraser Island (ca. 198 km)

U rijdt vandaag naar Hervey Bay. U laat de huurauto op de kade achter en neemt de ferry naar Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld. U vindt hier prachtige stranden, ruim 40 meren en een ongerepte natuur. Een 4WD-excursie langs de hoogtepunten van het eiland of een whalewatch tour is inbegrepen (bij boeking opgeven). In de maanden augustus tot november kunt u met een boot de walvissen van dichtbij waarnemen en fotograferen.

Dag 12: Fraser Island - Rockhampton (ca. 409 km)

U vaart terug naar het vasteland, waar u de huurauto weer ophaalt. Via Childers, een typisch Australisch plaatsje en Gladstone arriveert u in Rockhampton, waar u overnacht. In Rockhampton vindt u een mix van oude en moderne architectuur en de stad staat voornamelijk bekend om de rundvleesindustrie.

Dag 13 en 14: Rockhampton - Airlie Beach (ca. 485 km)

Het is vandaag een lange rit, maar zeker de moeite waard. U rijdt via Mackay, de suikerriet hoofdstad van Australie en Prosperpine naar Airlie Beach. Vanuit Airlie Beach kunt u een boottocht maken naar de bekende Whitsunday Islands. Optioneel kunt u ook op een eiland in de Whitsundays verblijven.

Dag 15: Airlie Beach - Townsville (ca. 285 km)

De route voert verder noordwaarts naar Townsville. Een bezoek aan Magnetic Island, Reef HQ Aquarium en Billabong Sanctuary zijn zeker de moeite waard.

Dag 16: Townsville - Mission Beach (ca. 250 km)

U rijdt via de Bruce Highway naar Mission Beach, een rustig plaatsje aan een heerlijk lang strand en toegangspoort tot Dunk Island. Optioneel kunt u op Dunk Island verblijven.

Dag 17: Mission Beach - Cairns (ca. 120 km)

U kunt rechtstreeks naar Cairns rijden, maar we raden u aan om via het weelderige, koele plateau van de Atherton Tablelands te rijden. Via de Millaa Milla waterval en Kuranda arriveert u dan in Cairns voor de overnachting.

Dag 18 en 19: Cairns

Dag ter vrije besteding in Cairns. Een absoluut hoogtepunt is een optionele excursie naar het Great Barrier Reef. Wanneer u geen verlenging heeft geboekt, levert u de volgende ochtend de huurauto in en gaat u naar de luchthaven voor de terugreis naar Nederland. U kunt deze reis echter ideaal afronden met een aantal dagen op de tropische stranden van Port Douglas of Palm Cove.

Inbegrepen highlights * Wijngaarden bij Hunter Valley Lamington National Park Sunshine Coast Fraser Island Great Barrier Reef

Bij ons inclusief * 18 overnachtingen volgens programma in de door u gekozen accommodatiecategorie Ferry-overtocht Hervey Bay Fraser Island v.v. 4WD Excursie op Fraser Isand Reisbescheiden (accommodatievouchers en Engelstalige routeinformatie). Dit pakket ligt voor u klaar bij de receptie van de eerste accommodatie van deze reis. Gratis Australia Road Atlas (ter voorbereiding al bij uw reisbescheiden in Nederland)



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

19 daagse autorondreis East Coast Splendour 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail