13daagse groepsrondreis Australian Highlights Afbeelding 13daagse groepsrondreis Australian Highlights
13daagse groepsrondreis Australian Highlights ***
Bestemming: Rondreizen Australie - Rondreizen

13daagse groepsrondreis Australian Highlights

***

Deze rondreis per luxe, lokale touringcar brengt u langs de meest belangrijke hoogtepunten van Australie. U gaat op verkenning in Melbourne en u vervolgt uw reis landinwaarts naar het rode hart van Australie en ontdekt Uluru en Alice Springs. Naar de regenwouden rond Cairns en uiteraard het Great Barrier Reef. U eindigt uw reis in een van de mooiste steden ter wereld, Sydney. U verblijft telkens meerdere nachten...

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 1: Melbourne

Bij aankomst op de luchthaven van Melbourne wordt u welkom geheten en heeft u een transfer naar uw hotel voor de komende 3 nachten. Vanavond maakt u tijdens een welkomstdrankje kennis met uw gids en de andere reisgenoten.

Dag 2 & 3: Melbourne

Vanochtend staat een stadsrondrit door Melbourne op het programma. U ziet onder andere de Royal Botanic Gardens, St. Pauls Cathedral, het parlementsgebouw en de Shrine of Remembrance. De rest van de dag is ter vrije besteding. U zou er voor kunnen kiezen om een excursie te maken naar Phillip Island om de beroemde pinguin parade te zien (ter plaatse extra te reserveren). Ook de volgende dag heeft u alle vrijheid om op uw gemak deze mooie stad te verkennen. Melbourne heeft veel koloniale gebouwen en wordt gezien als een van de mooiste 19e eeuwse steden ter wereld. U kunt er volop winkelen en de stad heeft vele goede restaurants.

Dag 4: Melbourne - Alice Springs

U heeft een transfer naar de luchthaven van Melbourne voor uw ochtendvlucht naar Alice Springs (vlucht niet inbegrepen*). Hier aangekomen brengt u een bezoek aan de School of Air, een speciale school waar kinderen uit afgelegen gebieden onderwijs kunnen krijgen. Daarna staan het historische Telegraph Station en de Royal Flying Doctor Service op het programma. U zult zien hoe deze fantastische groep mensen een mantel van veiligheid creeert voor de bewoners van de Outback. Vervolgens door naar Alice Springs voor de overnachting. Het diner vanavond is inbegrepen.

Dag 5: Alice Springs - Uluru (Ayers Rock)

U reist vandaag door de West MacDonnell en James Ranges en maakt onderweg een stop bij een Aboriginal centrum waar u de kunst van de Impanpa Aboriginal gemeenschap kunt bewonderen. We zullen ook pauzeren om de majestueuze Atila (Mt. Conner) te zien, waarna we aankomen in Ayers Rock. In de late namiddag gaat u naar Uluru om de adembenemende zonsondergang te zien. U kunt genieten van de vele kleurschakeringen van de zonsondergang onder het genot van een glaasje wijn. Vergeet u vooral niet een foto te maken! De komende 2 nachten verblijft u in Ayers Rock.

Dag 6: Uluru en Kata Tjuta (de Olgas)

Vroeg uit de veren om Uluru bij zonsopgang te zien. U zult zien hoe de eerste zonnestralen het Red Centre in vuur en vlam zetten U bezoekt de grotten aan de basis van Uluru en kunt luisteren naar de verhalen over de Aboriginal Dreamtime. Later brengt u ook nog een bezoek aan het Uluru - Kata Tjuta Cultural Centre. In de middag reist u over de woestijnvlakten naar Kata Tjuta (De Olgas). Het formaat en de grandeur van deze 36 massieve rode rotskoepels zullen u versteld doen staan. U kunt een wandeling maken door de Walpa Gorge, over de rivierbedding tussen 2 van de grootste rotsen. Onder het genot van een bubbelend glaasje wijn kunt u de glorieuze zonsondergang bij Kata Tjuta bewonderen.

Dag 7: Uluru - Cairns

Vanochtend heeft u nog wat vrije tijd, waarna u een transfer heeft naar de luchthaven voor uw vlucht naar Cairns (vlucht niet inbegrepen*). In Cairns aangekomen wordt u naar uw hotel gebracht waar u de komende 3 nachten zult verblijven. De rest van de dag kunt u op uw gemak genieten.

Dag 8: Great Barrier Reef

Aan boord van een catamaran reist u naar het hart van het Great Barrier Reef. Hier heeft u uitstekend zicht op het koraal en alle tropische vissen vanuit een glasbodemboot. De liefhebber kan het koraalrif en diens bewoners van dichtbij gaan bekijken, de snorkeluitrusting is inbegrepen (voor een duikuitrusting geldt een ter plaatse te betalen toeslag). U kunt een presentatie bijwonen over het levende wonder van het koraalrif met aansluitend een tropische buffetlunch (inbegrepen) aan boord van het ponton.

Dag 9: Cairns

Vandaag is ter vrije besteding. U kunt relaxen bij het zwembad of gaan winkelen. Er zijn vele optionele excursies waaruit u ook een keuze zou kunnen maken: bijvoorbeeld een tocht naar Kuranda, een dorpje midden in het regenwoud. Het dorpje heeft vele artistieke winkeltjes en bijna dagelijks een levendige markt. U kunt per Skyrail, een kabelbaan met schitterend uitzicht over het regenwoud naar Cairns terugkeren (alle activiteiten ter plaatse extra te reserveren).

Dag 10: Cairns - Sydney

Vanochtend ontmoet u unieke Australische diersoorten in de Cairns Wildlife Dome. Vervolgens heeft u een transfer naar de luchthaven voor uw middagvlucht naar Sydney (vlucht niet inbegrepen*). Bij aankomst in Sydney heeft u een transfer naar het hotel waar u de komende 3 nachten zult verblijven. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 11: Sydney

Tijdens een stadrondrit deze ochtend langs de highlights van Sydney ziet u onder andere het Opera House, de Royal Botanic Gardens, Mrs Macquaries Chair en Kings Cross. Bij het bekende Bondi Beach krijgt u een surfdemonstratie met aansluitend lunch in de Returned Servicemens Club. Na de lunch maakt u een cruise door de haven van Sydney, waarna u de middag geheel naar wens kunt invullen. Bijvoorbeeld met een bezoek aan de historische Rocks bij Circular Quay, dat teruggaat in de tijd tot aan de eerste kolonisten. Hier treft u vollop leuke winkeltjes, restaurants en bars.

Dag 12 & 13: Sydney

Heerlijk een hele dag ter vrije besteding. U kunt de prachtige havenstad op uw gemak verder verkennen. Opties zijn bijvoorbeeld een tripje naar de Blue Mountains om de spectaculaire Three Sisters te zien of genieten van wijnproeven in Hunter Valley. Ook kunt u de stad bekijken vanaf een fiets! Vanavond geniet u met uw reisgenoten en reisleider van een afscheidsdiner. De volgende dag is er vanuit uw hotel een transfer geregeld naar de luchthaven voor een eventuele doorvlucht voor het vervolg van uw vakantie of de terugvlucht naar Nederland.

Inbegrepen highlights * Melbourne Uluru Olgas Great Barrier Reef Sydney

Bij ons inclusief! Begeleiding tijdens de rondreis door deskundige Engelssprekende reisleiding Verblijf in uitstekende middenklasse hotels Alle in het programma beschreven excursies, inclusief entreegelden 12 x ontbijt, 2 x lunch en 2 x diner Vervoer per lokale touringcar met airconditioning en toilet Transfer van en naar de luchthaven



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

13daagse groepsrondreis Australian Highlights 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail