11daagse autorondreis per 4WD South Australia enen Outback Afbeelding 11daagse autorondreis per 4WD South Australia enen Outback
11daagse autorondreis per 4WD South Australia enen Outback ***
Bestemming: Rondreizen Australie - Rondreizen

11daagse autorondreis per 4WD South Australia enen Outback

***

Tijdens deze rondreis rijdt u vanuit Melbourne langs de kust en de Great Ocean Road naar het imposante Mungo National Park. U verblijft 2 nachten in het plaatsje Broken Hill voor de ultieme Outback ervaring en sluit de reis af tussen de prachtige wijngaarden van Clare Valley. Het is een afwisselende route met the best of both worlds; de hoogtepunten van South Australia gecombineerd met de Outback van New South...

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 1: Melbourne - Apollo Bay (ca. 185 km)

Nadat u uw huurauto heeft opgehaald vertrekt u uit Melbourne over de West Gate Freeway en de Princess Highway naar Geelong. Vanaf Geelong rijdt u naar het kustplaatsje Torquay en het begin van de beroemde Great Ocean Road. Neemt u de tijd om via de leuke plaatsjes Anglesea en Lorne naar Apollo Bay te rijden, een leuk kustplaatsje met een ontspannen dorpse sfeer en goede restaurants. Vlakbij Apollo Bay ligt het prachtige Otway National Park, wat zeker een bezoek waard is.

Dag 2: Apollo Bay - Port Fairy (ca. 195 km)

Vandaag rijdt u een schitterende route: de Great Ocean Road, een van de mooiste autoroutes ter wereld. Neemt u vooral de tijd om regelmatig te stoppen om unieke rotsformaties te bewonderen, waaronder Twelve Apostles, nabij Port Campbell National Park, London Brigde en Loch Ard Gorge. U overnacht in Port Fairy, een charmant oud vissersplaatsje.

Dag 3 & 4: Port Fairy - Halls Gap (ca. 160 km)

Vanuit Port Fairy gaat u verder over de Princes Highway richting Penhurst. De laatste kilometers van de route van vandaag gaan door Grampians National Park naar Halls Gap waar u de komende 2 nachten zult verblijven. Halls Gap is prachtig gelegen in de Fyans vallei in het hart van het nationaal park. Het plaatsje is omgeven door vele wandelroutes, indrukwekkende rotsformaties en schitterende watervallen. Lake Fyans is een geliefde plek om te zwemmen, vissen of waterskieen. De volgende dag heeft u ter vrije besteding om het Grampians National Park te verkennen.

Dag 5: Halls Gap - Mildura (ca. 380 km)

De reis gaat verder via Stawell richting Horsham. Over de Sunraysia Highway en de Calder Highway bereikt u Mildura, een plaatsje gelegen aan de Murray rivier. Het staat bekend om de citrusvruchten en wijn. Overnachting in Mildura.

Dag 6 & 7: Mildura - Mungo (ca. 90 km)

Vandaag rijdt u naar Mungo National Park. Alle wegen in en rond het park zijn onverhard. Zorg ervoor dat u voldoende brandstof, voedsel en water meeneemt voordat u aan het avontuur begint. Mungo National Park is onderdeel van het Willandra Lakes Werelderfgoed, een verzameling opgedroogde meren. In het rode zandlandschap treft u een varieteit aan vogels, planten en dieren, waaronder de rode kangoeroe. Nadat het meer opdroogde, ruim 14.000 jaar geleden, werd het zand van de bodem van het meer op de oevers geblazen. Hierdoor ontstonden de spectalucaire Walls of China. Doordat het landschap erodeerde werden fossielen, maar ook goed bewaarde kampvuren en overblijfselen van al lang uitgestorven dieren bloot gelegd. De komende 2 nachten verblijft u in Mungo Lodge en heeft u volop tijd om dit gebied te verkennen.

Dag 8 & 9: Mungo - Broken Hill (ca. 380 km)

U verlaat Mungo National Park en gaat op pad naar het plaatsje Broken Hill. Deze geisoleerde plaats heeft zich ontwikkeld tot het mekka van filmmakers en kunstenaars, het was onder andere de setting voor de film Mad Max. Het heeft een rijk verleden vanwege de aanwezigheid van grote hoeveelheden zilver, lood en zink in de bodem. Tegenwoordig is de mijnindustrie nog steeds belangrijk, maar het toerisme neemt een steeds belangrijkere plaats in. De komende 2 nachten verblijft u in Broken Hill en heeft u de gelegenheid om volop te genieten van een echte Outback ervaring in New South Wales!

Dag 10: Broken Hill - Clare (ca. 400 km)

Via de Silver City Highway verlaat u Broken Hill en rijdt South Australia weer binnen. U komt via plaatsjes als Mingary, Paratoo en Hanson. Clare is de grootste plaats in Clare Valley. Met meer dan 35 wijngoederen, vele kunstgallerijen, antiek winkeltjes en de beroemde Riesling Trail is deze regio ideaal om per fiets of wandelend, tussen de vele wijngaarden, te verkennen. Overnachting in Clare.

Dag 11: Clare - Adelaide (ca. 135 km)

Via Auburn en Tarlee rijdt u naar Gawler. U bent hier vlakbij de beroemde Barossa Valley, voor de echte wijnliefhebber een absolute must om hier even rond te rijden en wellicht een van de overheerlijke wijnen te proeven. Het is nog maar 45km naar Adelaide, maar let u wel op met alcohol in het verkeer! Uw reis eindigt met het inleveren van uw huurauto in Adelaide. Deze plaats met elegante gebouwen en tuinen, goede restaurants en cafes heeft voldoende te bieden om een paar nachten bij te boeken.

Inbegrepen highlights Great Ocean Road Grampians National Park Mungo National Park Broken Hill & Outback * Clare Valley

Bij ons inclusief! * 10 overnachtingen volgens programma in de door u gekozen accommodatiecategorie Reisbescheiden (accommodatievouchers en Engelstalige routeinformatie). Dit pakket ligt voor u klaar bij de receptie van de eerste accommodatie van deze reis. Gratis Australia Road Atlas (ter voorbereiding al bij uw reisbescheiden in Nederland)



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

11daagse autorondreis per 4WD South Australia enen Outback 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail